пиано и пеене

Анислав Лазаров

Анислав Лазаров е роден в град София. Започва да пее и да свири на пиано от съвсем малък. На 5 годишна възраст е приет в НМУ „Любомир Пипков“ със специалност пиано. Няколко години по-късно започва да пее и в „Хор на софийските момчета“ с ръководител Проф. д-р Адрана Благоева. Взима участие и печели награди от различни конкурси по пиано и участва интензивно в творческо-образователната програма на ч-ще „Възраждане“ в гр. София, където учи пиано при Мариета Денева и усъвършенства уменията си, като пианист, певец, актьор, режисьор и преподавател.

Завършва висшето си образование в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на Доц. Алис Боварян. Там учи пиано при Проф.д.изк.н. Мария Ганева. По време на следването си взима активно участие в продукциите на академията в различни постановки, концерти, аранжименти, композиции, изпълнения, режисиране и др.

Явява се на Европейския поп-рок конкурс „Сарандев“ в гр.Добрич, където печели награди в категориите „авторска песен“ и „изпълнител“ (с вокален квартет „New Style”). Участва в различни концерти, събития, както и предавания по БНР и БНТ. Работи с композитори като Стефан Димитров, Александър Бръзицов, Нелко Коларов, Румен Бояджиев, Любомир Денев и много известни български изпълнители; участва, като вокалист и пианист в симфоничен оркестър и пълен биг бенд, сформиран и дирижиран от Любомир Савов за програмата на международния конкурс „Песни на три морета“ в гр.Варна; бек-вокал в няколко издания на Евровизия на различни изпълнители, като Стоян Захариев, Deep Zone Project и др. Има дългогодишен, професионален опит, като музикант и изпълнител в страната и чужбина. Участва в различни колаборации с групи и музиканти.

Открива собствено звукозаписно студио, където създава множество музикални проекти, като музикален продуцент, композитор, аранжор, тон-инженер, sound-designer и др. в разнообразни музикални стилове (Pop, Rock, R&B, Jazz, Soul, Funk, Acapella, Film score, Games etc.). Занимава се професионално и като voice-over актьор и певец (дублаж/озвучаване на реклами, анимационни филми и сериали за малък и голям екран).