поп и джаз пеене, пиано

Вержиния Грозева

Verdji

Вержиния Грозева е родена в град София. На 5 годишна възраст започва своя музикален път, посещавайки частни уроци по пиано и солфеж. Година по-късно е приета в школата към Национално музикално училище ,,Любомир Пипков’’ в класа на Джени Петрова.

Още от ранна детска възраст, нейният талант се отличава и едва на 7 години вече е забелязана от Ники Априлов, ставайки част от известното музикално предаване по БНТ „Като лъвовете“, в което участва в продължение на повече от 5 години. Непрестанните концерти и срещи с публиката я вдъхновяват да продължи своето музикално развитие.

По време на ученическите си години, освен, като солов изпълнител, Вержиния трупа опит и в хоровата музика, участвайки в детския хор за ортодоксална музика ,,Децата на Орфей’’ под ръководството на диригент Венеция Караманова с редовни концертни изяви в, и извън страната. Завърша средното си образование в НМУ ,,Любомир Пипков’’ със специалност класическо пеене и пиано. Година по-късно е приета в Национална музикална академия ,,Проф. Панчо Владигеров’’ специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на Доц. Алис Боварян. Вержиния има дългогодишен опит, като изпълнител-музикант в различни формации по света, както и честта да бъде няколко години част от известната италианска формация в „Café de Paris Monte-Carlo“.

Освен, като действащ музикант, в момента Вержиния завършва своята допълнителна специализация „Музикална педагогика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски” със специалност поп и джаз пеене и пиано.