Роберта Димитрова

поп и джаз пеене

Роберта Димитрова

Роберта се занимава с музика от 11 годишна. Носителка е на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси. Средното си музикално образование завършва в СОУ "Сава Доброплодни" . Изучава пеене при най-добрия вокален педагог в родния и град - Марияна Ставрева. Благодарение на нея, тя трупа солидни знания и опит във вокалната подготовка.

Завършва висшето си музикално образование в СУ „Св. Климент Охридски“ с "Поп и джаз пеене" , след което продължава своето образование в магистърската програма по "Музикална педагогика" в същото учебно заведение. Имена като Етиен Леви и Трифон Трифонов са част от педагозите, които са и преподавали в университета.

Тя участва в Intensive vocal weekends, "Improve your Vocal Technique & Performance skills " при двама от най-добрите вокални инструктури в Европа - Андрес Марторел и Магда Наварет. Взима участие в големите концерти на „България търси талант“ като вокал на трио „Алгара“ (2015 г.), и „Евровизия“ (2009 г.) като част от група „Прима виста“. С „Прима виста“ има участия в концерти на БНР и в множество конкурси и фестивали.

Има педагогически и практически опит в подготовката на млади изпълнители.