НОВО! Промоционални музикални ваучери

Ваучерите са с ограничено количество.

Курс по цигулка по системата "Сузуки"

Единствения по рода си групов курс по цигулка в България, вдъхновен от иновативната система „Сузуки“, популярна по цял свят с постиженията си в ранното цигулково обучение, организирано в малки групи.

Курса по цигулка е подходящ за:
деца, ученици и възрастни.

Стела Карнолска

Преподавател  
Стела Карнолска

Завършила музикално училище с цигулка, притежава бакалавърска степен по музикална педагогика и магистърска по музикознание. Като член на различни оркестрови формации е концертирала в България, Италия, Испания, Бразилия, Сингапур и други страни. Преподавател по солфеж, теория на музикалните елементи и цигулка повече от 25 години, като подготовката на учениците и включва явяване на приемни изпити за музикални училища и висши учебни заведения в страната и чужбина, изпити към Асоцирания борд на Английските кралски училища (ABRSM) и др.

Цели на курса

Обучението е практическо и се фокусира главно върху формиране на правилна постановка, като същевременно се развива ритмично чувство, музикален слух и памет. По време на уроците, децата неусетно овладяват музикалната терминология и развиват социалните си умения. Ученето се превръща в забавно и обогатяващо преживяване, независимо от възрастта на учениците.

sound icon

Развиване на интерес и музикални способности

Нашата първа цел е да вдъхновим и подкрепим учениците в развиването на техния интерес към музиката и цигулката. Чрез разнообразни и забавни музикални активности, ние създаваме траен интерес, който ще ги съпътства през целия им живот.

File brand icon

Развитие на умения и музикална
памет

Kурсът се фокусира не само върху усвояването на музикални умения, но и върху развитието на метроритмични способности, фина моторика и музикална памет. Тези умения са ключови за детското развитие и успех в училище. През заниманията с ноти и музикални активности, децата навлизат в света на музикалната терминология и подготвят себе си за бъдещи академични предизвикателства.

cd

Артистичност и презентационни умения

Музиката не само обогатява детския ум, но и подпомага развитието на артистичност и презентационни умения. По време на обучението нашите ученици имат възможност да изразяват свои музикални идеи и образи, както и да ги представят пред публика. Това улеснява цялостното им формиране и ги подготвя за успешно представяне.

icon Vm

Учене чрез
работа в екип и мотивация

Ученето чрез колективна дейност усилва уменията за сътрудничество, комуникация и мотивацията на децата. Всеки ученик има възможността да се вдъхновява и да се радва на музиката чрез игрови подходи и интерактивни занимания.

"Веселите струни" в 3 възрастови групи

За начинаещи деца на възраст 6 до 8 години

Стартира с формирането на правилна постановка, като същевременно развиваме тяхното ритмично чувство, музикален слух и памет. Свиренето на инструмента започва реално на втория месец от курса след тяхното запознаване с основни метроритмични модели и мелодии, които ще бъдат изучавани. Първите три месеца не се изучават ноти, тъй като акцентът е върху правилната постановка на цигулката и държането на лъка. В курса използваме Сузуки и Кеймбридж системи и материали.

За ученици на възраст 9 до 12 години

В тази група се работи върху развитието на децата като музиканти и четенето на музикални ноти. През третата седмица от курса започва ученето на ноти, като прогресът на децата е значително по-ускорен. Съчетаваме обучението със забавление и стимулиране на творческата страна на учениците. В края на 9-месечния курс, децата ще бъдат в състояние да изпълняват музикални пиеси както в група, така и индивидуално, или със своя преподавател.

За тийнейджъри на възраст 13 до 18 години

Тази група е специално създадена за тийнейджъри, които имат интерес към музиката и цигулката. Обучението в група спомага социалните способности, насърчава и развитието музикални умения и цялостния творчески потенциал на учениците. На тази възраст се изпълняват по-сложни произведения и се изучава по по-задълбочен начин музикалната теория и другите съставни елементи на музикалното изкуство.

По време на обучението

По време на обучението в група "Веселите струни," ние се фокусираме върху развитието на уменията и познанията на нашите ученици. Всеки урок представлява възможност за тях да се наслаждават на музиката и да усвояват нови умения в приятна и подкрепяща среда. В рамките на курса, децата ще научат как да поставят правилно цигулката и да държат лъка, как да развиват своето музикално чувство и да работят в група със своите съученици. Чрез систематично обучение, игрови подходи и индивидуално внимание от нашите преподаватели, те ще се развиват както музикално, така и като личности.

В края на обучението

Нашите ученици ще имат впечатляващи постижения и нови умения, които ще ги съпътстват през целия им живот. Те ще бъдат в състояние да изпълняват музикални пиеси както в група, така и индивидуално, и да ги представят пред публика с увереност и артистичност. Обучението не се ограничава само до музикалните аспекти. Учениците ни ще бъдат обогатени с ценни умения като творческо мислене и работа в екип. Те ще напуснат курса си с дълготрайна любов към музиката и готовност да продължат своя музикален път.

Цени и условия за курса по цигулка "Сузуки"

Курса по цигулка продължава общо 9 месеца. Провеждат се блоково един път седмично от по два учебни часа = 90 мин. Групите са с големи между 10 и 15 души. Курсът е изцяло практически и е подходящ за деца, ученици. Присъствието на родителите по време на класовете е позволено и дори желателно, за да създадем по-добро обучително преживяване.

12 занятия в рамките на 3 месеца

Цена: 299 лв.

(99,6 лв. на месец / 24,9 лв. на урок)

График

Виж в таблицата по-долу.

Местата са ограничени!

Преподавател

Стела Карнолска

Стела Кърнолска

Експерт по цигулка с повече от 25 години опит.

График на групови занятия

Посоченият график е ориентировъчен и се фиксира при сформирането на група.

Понеделник
Вторник
Сряда
Четвъртък
Петък
Събота
Неделя
10:30
.
.
.
.
.
.
.
16:00
Сценично поведение за певци
.
.
.
.
Музика за деца
.
17:00
Групови уроци по барабани
.
.
.
.
.
.
18:00
.
Музика за деца
.
Публична реч
Групови уроци по цигулка
.
Музика за деца
19:00
.
.
.
Сценично поведение за певци
.
.
.

Присъедини се към единствения по рода си групов курс по цигулка

Вдъхновен от системата „Сузуки“, популярна по цял свят с постиженията си в ранното цигулково обучение, организирано в групи.